“Ro på Bagsmækken”

“Ro på Bagsmækken”

Efter en lang gåtur i den Østrigske by Baden- som er kendt for sine kurophold, spabade og et smukt casino, rendte jeg ind i en kær ven. Vi havde tidligere krydset klinger ved et pokerbord og faldt, som gode kolleger i snak omkring hvordan vi bedst kunne bringe os i fokus til den kommende aftens pokerturnering-

“Ro på bagsmækken” handler om at finde ind til den kerne der gør at man finder sit ypperste mentale fokus. Der er mange individuelle måder at gøre dette på og finder man sin egen vej ind i dette rum, venter der en stor belønning. Det kan udmønte sig på mange måder og opnår man at få lukket ned for al unødvendigt støj på linjen, findes en indre ro som ikke lader sig anfægte om “heldet” går med eller imod, på en given dag.

Nogle Gange i livet sker det for alle mennesker at der ikke ligefrem er “Ro på Bagsmækken” og dvæler man et øjeblik ved ordlyden af denne overskrift, er det i virkeligheden  et løjerligt udtryk – Bagsmækken- Det jeg ser for mig er ladet af en bil, eller den bagerste anordning der lukker en trailer. Dybest set er der vel ikke den fjerneste form for ro at finde her. Når det hele er på plads og man kan transportere sit “gods” sikkert frem er der “ro” – sættes udtrykket sammen i vores kultur handler det netop om at skabe sig en mulighed for fokus- og man kommer sikkert i havn og alt forbliver sikkert surret fast under transporten. 

Min ven og jeg skiltes og jeg besluttede mig for at forsøge at tage en timeout på mit hotelværelse i Baden. Hvor meget jeg end prøvede, var det svært at finde helt ind til den ro, jeg så gerne ville -og jo mere jeg jagtede det, jo mere urolig blev jeg. Ville ønske jeg kunne fortælle at det lykkedes og jeg lavede et fantastisk resultat ved pokerturneringen om aftenen- Det gjorde jeg ikke, men den største gevinst jeg tog med mig hjem, var netop at have fået rettet min opmærksomhed på at udforske nærmere hvordan jeg kunne få “ro på bagsmækken” – Til de af jer de læser dette, håber jeg inderligt vejen til “Ro på bagsmækken” er fundet og livet kaster de største gevinster af sig. 

Kim Bach Jespersen

2 svar
 1. Else Madsen
  Else Madsen siger:

  Ro på bagsmækken eller indre ro, jo vist kært barn har mange navne.
  Med et tankemylder der fiser rundt i hovedet med 120 gør det jo ikke nemt at finde roen. Men ja når først løsningen er fundet så er det jo egentligt nemt nok.
  Du skriver sitat: ”Der er mange individuelle måder at gøre dette på og finder man sin egen vej ind i dette rum, venter der en stor belønning.” Sandt nok. Og min vej er ude i haven, hvor fuglene pipper lystigt og hvor jeg dag for dag kan se vores lille dejlige have ændre karakter dag for dag. Tak for dit indslag. Gode tanker til dig.

  Svar
  • Kim Bach Jespersen
   Kim Bach Jespersen siger:

   – Dejligt med dit feedback, Else. Glæder mig du har fundet en vej der virker for dig. Jeg er overbevist om det er det helt rigtige sted for dig at finde “ro på bagsmækken” 🙂

   Svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *