“Tag den ned fra spids”

“Tage den ned fra spids”

Hvor er det dog fantastisk at være i en situation hvor dette faktisk er en mulighed. Der er talrige eksempler på hvor man kan bevare føringen og holde sig i front hele vejen til målstregen. Når jeg læser sådan en finurlig overskrift får jeg umiddelbart associationer til sportens verden, men i virkeligheden kan der vel være mange flere nuancer i at “tage den ned fra spids” – 

Jeg fik inspirationen til denne overskrift, i forbindelse med en pokerturnering der varede over flere dage. Her var det netop lykkedes for en af deltagerne at indtage føringen i feltet. Før det hele skulle afgøres blandt de tilbageværende 9 spillere.

Om det er finalebordet i en pokerturnering, en sportsbegivenhed eller man tænker på mennesker der har haft et gunstigt udgangspunkt i livet….

Hvad kræver det at holde den position? Det begýndte at optage mig hvad det er for egenskaber og omstændigheder der skal være opfyldt for at det kan lykkes at holde hjem…

I den pågældende pokerturnering var jeg på nærmeste hold, tilskuer til hvordan dette lykkedes. 

Jeg lagde mærke til at det krævede en konstant tilpasning. Stor evne til at opsamle viden undervejs. Kalkuleret risiko og en intuitiv beslutningsproces ud fra erfaringer. Det slog mig at det var overraskende vigtigt at kunne fjerne fokus i perioder og hellige sig at skabe personligt overskud. Timingen i at vende tilbage, tage bestik af situationen og hurtigt sætte ind overfor uhensigtsmæssig udvikling der ikke bidrog til det endelige mål. 

Jeg oplever forundring over den afslappethed og tro på at det ikke kan gå galt. Hvor det i virkeligheden er det, det helt sikkert kan. 

I omgivelserne omkring, er der ofte misundelse og ønske om at se et fald fra tinderne. Kontrasten er enormt stor når man tænker over presset der hviler på den der ligger forrest.

Man siger ofte det er nemmere at nå toppen end at blive der. Netop derfor finder jeg det fascinerende, når det hele går op i en højere enhed og det lykkes at “tage den ned fra spids” 

Dybest set tænker jeg blot det handler om at føle man har styring i sit liv. Lykkes med at nå det man drømmer om og ønsker sig. Med det rette mindset har vi alle førertrøjen på i vores liv og chancen for at “ tage den ned fra spids”

Håber du kommer godt i mål og holder hjem.

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *